Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τα 5 λάθη SEO που πρέπει να αποφύγετε


Αν είστε αρχάριος στο  SEO ή αναζητάτε νέους τρόπους για να χτίσετε την κυκλοφορία στον ιστοχώρο σας, υπάρχουν μερικές τεχνικές SEO που θα θελήσετε να αποφύγετε. Κάποια λάθη, θα σας κοστίσουν αρκετούς επισκέπτες ενώ άλλα θα σας κοστίσουν τον αποκλεισμό του ιστοχώρου σας από τις μηχανές αναζήτησης ή το Internet για πάντα.

Δείτε λοιπόν εδώ τα πέντε κυριότερα SEO λάθη που πρέπει να αποφύγετε.


1. Δόλωμα και αλλαγή
Πιθανόν να έχετε ακούσει για το γνωστό κόλπ-απάτη "δόλωμα και αλλαγή" που χρησιμοποιείται στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο. Δελεάζει κανείς έναν πελάτη με μία προσφορά αρκετά χαμηλή για να μπει στο μαζγαζί και μετα του προσφέρει κάτι παρόμοιο σε πολύ ακριβότερη τιμή, επικαλώμενος την έλλειψη αποθέματος για παράδειγμα.Υπάρχει μια παρόμοια μέθοδο που χρησιμοποιείται online για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε ένα ιστοχώρο. Μερικοί ιδιοκτήτες σκέφτονται ότι μπορούν να δελεάσουν τους επισκέπτες με λέξεις-κλειδιά που είναι εντελώς άσχετα στην ιστοσελίδα τους, και στη συνέχεια να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε αγοραστές ή clickers μόλις φτάσουν. Αποφύγετε αυτή τη μέθοδο οποσδήποτε. Αυτό τελικά θα προκαλέσει τις μηχανές αναζήτησης να πετάξουν το site σας εκτός για τα καλά, και στους επισκέπτες σας δε θα αρέσει καθόλου το site σας, καθώς θα αντιληφθούν ότι δεν είναι αυτό που αναζητάτε. Χρησιμοποιείτε μόνο τις λέξεις-κλειδιά και φράσεις που είναι σχετικές με το θέμα της ιστοσελίδας σας για καλύτερα  και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

2. Keyword Spamming
Μην κάνετε spam με λέξεις-κλειδιά σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή. Ποτέ μην στέλνετε spam e-mails σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ζητήσει, ακόμη και με σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αποφύγετε να γεμίσετε με πάρα πολλές λέξεις-κλειδιά την ιστοσελίδα σας. Μην υποβάλλετε το site σας χρησιμοποιώντας το σουπερ λογισμικό που βρηκατε Online, με όλα τα είδη των ψεύτικων λέξεων-κλειδιών, με την ελπίδα ότι θα εχει τα εκατομμύρια επισκέπτες μέσα σε μια νύχτα. Απλώς δεν συμβαίνει με αυτόν τον τρόπο ... και θα καταστρέψει τη μοναδική σας ευκαιρία, να φτιάξετε ένα αξιόπιστο ιστοχώρο. Αντ 'αυτού, να είστε συνεπής με τις Online προωθήσεις και να χτίζετε σταδιακά τις λέξεις-κλειδιά και το SEO φιλικό περιεχόμενο στο site σας.

3. Πάρα πολύ λίγες λέξεις-κλειδιά
Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δεν χρησιμοποιούν αρκετά τις λέξεις-κλειδιά ή φράσεις κλειδιά σε όλη την ιστοσελίδα τους. Μερικοί το κάνουν αυτό για να αποφύγουν το spamming στις μηχανές αναζήτησης, ενώ άλλοι απλά αγνοούν τη σημασία του SEO. Σε κάθε περίπτωση, οι λέξεις κλειδιά και φράσεις θα πρέπει να σκορπιστούν σε όλο το περιεχόμενο σε κάθε σελίδα. Ένα κύριο κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρεις έως πέντε φορές σε μια σελίδα, ενώ οι δευτερογενής φράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο ή τρεις φορές. Λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο κείμενο ALT των εικόνων, στο λογότυπό σας και σε άλλα γραφικά, στους συνδέσμους κειμένου, ακόμα και στο υποσέλιδο στις πληροφορίες αν είναι δυνατόν.

4. Ένα Design μόνο Flash
Αποφύγετε το σχεδιασμό site σας εντελώς σε Flash. H Flash τεχνολογία φαίνεται υπέροχη και μπορεί να εξυπηρετήσει στον σκοπό η ιστοσελίδα σας να γίνει "φανταχτερή!" αλλά, δυστυχώς, το Flash μπλοκάρει τις μηχανές αναζήτησης από το να δουν τις λέξεις-κλειδιά σας και το θέμα του site σας. Οι Flash ιστοσελίδες μπορούν να βγούν στις μηχανές αναζήτησης, αλλά είναι λιγότερο πιθανό ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία στο SEO λόγω των εμποδίων στο σχεδιασμό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε Flash, τότε κάντε το στο σχεδιασμό μόνο ορισμένων σελίδων όπως για ειδικές παρουσιάσεις ή banners. Εάν ολόκληρη η σελίδας σας είναι σε Flash, σιγουρευτείτε ότι προσφέρετε μια εναλλακτική σελίδα σε HTML για λόγους SEO.

5. Αγνοώντας τις Επικεφαλίδες
Οι Επικεφαλίδες σε μια σελίδα γίνονται αντιληπτές από τις μηχανές αναζήτησης και συχνά χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί το γενικό θέμα της ιστοσελίδας. Βεβαιωθείτε ότι επικεφαλίδες της σελίδα σας περιλαμβάνουν τις σχετικές κύριες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που έχετε βάλει ως στόχο. Επίσης, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μια εικόνα για να τονίσετε τις επικεφαλίδες σας. Οι Επικεφαλίδες πρέπει να φέρουν HTML ετικέτα H1-4 μόνο - και να μην είναι κρυμμένες σε μια εικόνα.

Η αποφυγή αυτών των πέντε λαθών μπορεί να σας βοηθήσει στις SEO προσπάθειές σας σε ένα νέο επίπεδο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος το site σας μπλοκαριστεί ή υποβιβαστεί στις μηχανές αναζήτησης.

Εστιάστε σε αποτελεσματικές μεθόδους μάρκετινγκ Διαδικτύου τις οποίες χρησιμοποιούν μερικές από τις πιο γνωστές Online επιχειρήσεις, και να θυμάστε ότι η επιτυχία απαιτεί χρόνο, δουλειά και υπομονή!

Μπορείτε να δείτε αν έχετε αυτά αλλά και άλλα προβλήματα SEO στην ιστοσελίδα σας, λαμβάνοντας απλά μια δωρεάν αξιολόγηση της 1ης σελίδας του ιστοχώρου σας συμπληρώνοντας την φόρμα στην σελίδα  SEO Δωρεάν Aξιολογηση στο Site της Dvs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου