Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιλογές προϊόντων στο cs-cart

Πολλές φορές θα χρειαστεί σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να έχουμε στη διάθεσή μας τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε περισσότερες επιλογές σε ένα προϊόν, οι οποίες θα βοηθήσουν τον επισκέπτη - πελάτη να κάνει τις αγορές του σε ένα συγκεκριμένο προϊόν με μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και ευελιξία.



Πρόσφατα σε ένα κατάστημα πελάτη, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξαντλήσουμε αυτή τη δυνατότητα του cs-cart.

Το συγκεκριμένο κατάστημα τυπώνει παλαιούς χάρτες και γραβούρες σε χαρτί εκτύπωσης ή καμβά και συγχρόνως τελαρώνει (βάζει σε ξύλινο πλαίσιο) τις εκτυπώσεις σε καμβά μόνο. Αυτές οι εκτυπώσεις (σε καμβά) έχουν δύο διαφορετικές διαστάσεις και φυσικά το ίδιο και το τελάρωμά τους, ενώ δύο διαστάσεις έχουν και οι εκτυπώσεις σε χαρτί.

Οι πελάτες του καταστήματος λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 4 διαφορετικών εκτυπώσεων και 2 διαφορετικών πλαισίων για τους καμβάδες.

Όλο αυτό για να είναι κατανοητό, θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα επιλογής στον επισκέπτη, μόνο στους δυνατούς συνδυασμούς.

Δηλαδή μικρή εκτύπωση σε χαρτί χωρίς τελάρωμα, μεγάλη εκτύπωση σε χαρτί χωρίς τελάρωμα, μικρή εκτύπωση σε καμβά με δυνατότητα τελαρώματος στο μικρό μέγεθος μόνο και τέλος μεγάλη εκτύπωση σε καμβά με δυνατότητα τελαρώματος στο μεγάλο μέγεθος. Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί θα πρέπει να μην εμφανίζονται καθόλου, ώστε να μην μπερδεύουν τον επισκέπτη.

Το cs-cart εγκαθήστατε με την επιλογή απόκρυψης μη επιτρεπόμενων συνδυασμών ενεργοποιημένη. Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα στο πελάτη με δικό σας περιεχόμενο, σε περίπτωση μη αποδεκτού συνδυασμού.




Έτσι το μόνο πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην καρτέλα επιλογών και να ορίσετε τους επιτρεπόμενους συνδυασμούς για την κάθε ομάδα προϊόντων που θα ισχύουν. Αυτό βρίσκεται στο Tab Κατάλογος ->Προϊόν -> Επιλογές->Μη επιτρεπόμενοι συνδυασμοί. Εκεί με τη βοήθεια μίας αναπτυσόμενης λίστας (drop down list) μπορείτε να φτιάξετε όσους διαφορετικούς συνδυασμούς θέλετε.

Έτσι πλέον όταν θα βρεθείτε ως επισκέπτης, στο ανάλογο προϊόν θα βλέπετε μόνο ότι μπορεί να επιλεγεί. Στο παράδειγμά μας μια εκτύπωση σε χαρτί δε θα έχει καν την επιλογή για τελάρωμα, αλλά θα μπορείτε να επιλέξετε μέγεθος εκτύπωσης (μικρό ή μεγάλο) ενώ η εκτύπωση σε καμβά εκτός από το μέγεθος θα σας επιτρέπει να διαλέξετε τελάρωμα ή όχι και μάλιστα δε θα χρειαστεί καν να επιλέξετε μέγεθος τελαρώματος, αφού μόνο του θα σας εμφανίζει το εφικτό μέγεθος τελαρώματος ανάλογα με το μέγεθος της εκτύπωσης.




Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω έχουν την δυνατότητα ανάλογης χρέωσης/επιβάρυνσης ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε, και φυσικά η αλλαγή της τιμής στο προϊόν γίνεται χωρίς ανανέωση της σελίδας χάρη στην τεχνολογίας Ajax του cs-cart, αμέσως μόλις επιλέξετε το ανάλογο χαρακτηριστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου