Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Cs-Cart και Excel σημαίνει ευκολία


Υπάρχουν πλέον αρκετές εγκαταστάσεις Cs-Cart και στην Ελλάδα, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο πλήρες online καταστήματα για επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που επιθυμούν με λίγα χρήματα να αποκτήσουν ένα πολύ δυνατό ηλεκτρονικό κατάστημα, φορτωμένο με πάρα πολλές δυνατότητες και ευκολίες, γρήγορο, φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και συνεχώς ενημερωμένο από ένα πολύ καλό team προγραμματιστών.

Μια από τις πολλές δυνατότητες που θα περιγράψουμε σήμερα, και η οποία το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, όπως το πολύ δημοφιλές Virtue Mart, είναι και η εισαγωγή και εξαγωγή στοιχείων από το κατάστημα σε μορφή csv δηλαδή αρχεία με οριοθέτη στοιχείων το κόμμα τα οποία υποστηρίζει το Excel, δυνατότητα που θα βρείτε στη Διαχείρηση.


Είναι μία δυνατότητα που είναι ενσωματωμένη στο πρόγραμμα και όχι υπο μορφή εξτρα πρόσθετου και υπάρχει για να βοηθήσει στο γέμισμα ενός νέου καταστήματος, αλλά κυρίως στη συντήρηση ενός καταστήματος και ιδιαίτερα ενός που έχει αρκετά προϊοντα.

Πως γίνεται αυτό; Έχοντας ως πρώτη θέση κλειδί τον κωδικό του προϊόντος ( έχουμε ξανατονίσει ότι ο κωδικός ενός προϊόντος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να τον οργανώσουμε σωστά και να τον τηρούμε σε όλα μας τα προϊόντα) μπορούμε να ενημερώσουμε την αξία οποιαδήποτε πεδίου όλων των προϊόντων του καταστήματος, με το πάτημα ενός κουμπιού.



Αν για παράδειγμα θέλουμε να αλλάξουμε τιμές σε όλα τα προϊοντα, τότε θα πρέπει να φτιάξουμε ένα excel όπου η πρώτη στήλη θα περιέχει, όπως είπαμε, τον κωδκό του προϊόντος και η δεύτερη στήλη την τιμή. Σώζοντας τον πίνακα σε μορφή csv και με τις σωστές επικεφαλίδες, μπορούμε να εισάγουμε στο σύστημα τις νέες τιμές χωρίς κανένα απολύτως κόπο αλλά και με μηδενική καθυστέρηση. Υπάρχει βέβαια η καθολική ενημέρωση τιμών των προϊόντων, που σε σχέση με την χειροκίνητη αλλαγή όλων των τιμών είναι πολύ καλή, απλά μειονεκτεί στο γεγονός ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές ομοιόμορφα σε όλα τα είδη, δηλαδή 10% αύξηση ή 5 ευρώ  μείωση σε όλα τα προϊόντα κοκ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για διαφορετικές κατηγορίες να το χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά μεμονωμένα.

Αυτό δεν συμβαίνει με την εισαγωγή των τιμών με πίνακα csv, αφού έχουμε έλεγχο ανά κωδικό προϊόντος, και φυσικά με μία μόνο κίνηση. Και βέβαια ότι περιγράψαμε με τις τιμές, γίνεται και με όλα τα διαθέσιμα πεδία ενός προϊόντος, όπως βάρος, διαστάσεις, διαθεσιμότητα, ποσότητα, περιγραφή κ.α.

Εδώ θα πρέπει να σας πούμε ότι όσοι θέλετε να το ψάξετε, πρέπει πρώτα να κάνετε μία εξαγωγή από το Cs-Cart ενός αρχείου, ώστε να δείτε τη γραμμογράφηση, αλλά και όλα τα δυνατά πεδία που θα έχετε στην διάθεσή σας. Ένα μικρό μυστικό εδώ είναι ότι πρωτού ανοίξετε με το Excel το αρχείο που μόλις κάνατε εξαγωγή, πρέπει να το ανοίξετε πριν με το κλασσικό σημειωματάριο των Windows και να το σώσετε σε μορφή Unicode ώστε το Excel να διαβάσει τους ελληνικούς χαρακτήρες σωστά.

Αν πάλι θέλετε μία πιο μόνιμη λύση σ΄αυτό το μικρό θέμα που έχει το Cs-cart με τους Ελληνικούς Χαρακτήρες κατά την εξαγωγή των πινάκων, επικοινωνήστε μαζί μας για να παρέμβουμε στον κώδικα του Cs-Cart και να σας λύσουμε μόνιμα αυτό το πρόβλημα, ώστε να κατεβάζετε απευθείας σωστά αρχεία.

Επίσης αν αυτή τη στιγμή έχετε κατάστημα σε κάποια άλλη πλατφόρμα και σκέφτεστε να αλλάξετε στο Cs-Cart, αναλαμβάνουμε να σας μεταφέρουμε τα προϊόντα αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία από το παλιό σας ηλεκτρονικό κατάστημα στο Cs-Cart, ανεξαρτήτου αριθμού προϊόντων.

Απλά για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε για τα παραπάνω, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στο site της Dvs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου