Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

E-commerce tips: Η αξiα ενος παλαιού πελάτη



Όπως πολύ σωστά λένε κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Παλιά και σωστή παροιμία η οποία βρίσκει εφαρμογή και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μιλάμε βέβαια για πελάτες του online καταστήματος μας, τους οποίους ξαναπλησιάζουμε για να τους προτέψουμε για μία νέα αγορά , είτε μέσω μίας προσφοράς, είτε μέσω μίας νέας παραλαβής στο κατάστημά μας.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

e-shop tip: Απλή διαδικασία πληρωμής με PayPal


 Οι Online πελάτες σας χρειάζονται έναν τρόπο για να σας πληρώσουν. Αυτό πλέον είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε να δέχεστε πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω PayPal ή μέσω μίας υπηρεσίας πληρωμών με πιστωτική από κάποια τράπεζα.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

15 σημαντικά πράγματα για ένα eshop


Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα από 15 σημαντικά πράγματα τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για την επιτυχία του καταστήματός σας.

Δεν αποτελούν τα μοναδικά σίγουρα, όμως είναι αρκετά σημαντικά για να ξεκινήστε με αρκετά καλά εφόδια στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οδηγίες Δημιουργίας Λογαριασμού mail στο Microsoft Outlook Express


Αρκετά συχνά μας ζητάτε οδηγίες για να ρυθμίσετε το Outlook express στο Pc σας, για να κατεβάζετε και να αποστέλλετε emails με τους λογαριασμούς που αποκτήσατε μαζί με την ιστοσελίδα σας.

Ακολουθούν λοιπόν οι Οδηγίες Δημιουργίας Λογαριασμού mail στο Microsoft Outlook Express από το hosting της ιστοσελίδας σας.


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σημασία της περιγραφής ενός προϊόντος


Το κείμενο που περιγράφει ένα προϊόν είναι ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Άποψή μου είναi ότι έχει μεγαλύτερη σημασία ακόμη και από την φωτογραφία ενός προϊόντος.

Ας δούμε λοιπόν  πως μπορούμε να γράψουμε μία σωστή περιγραφή προϊόντος για το ηλεκτρονικό κατάστημά μας,

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Mίνι οδηγός καταχώρησης νέων προϊόντων στο Cs-cart


Αυτός είναι εένας μίνι οδηγός καταχώρησης νέων προϊόντων στο cs-cart έκδοση 2.0 και άνω, έτσι όπως είναι σωστό για το κατάστημα, τον επισκέπτη αλλά και το Google.

Καταρχήν βασικός κανόνας είναι να γράφουμε πάντα όπως στην κανονική μας γραφή, δλδ Κεφαλαία στην έναρξη της πρότασης και τα υπόλοιπα μικρά (εκτος των ονομάτων φυσικά), και να προσέχουμε την ορθογραφία, αφού ένα γράμμα διαφορετικό μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα και φυσικα την θέση μας στο Google.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Quick cs-cart Tip: Πως μπορώ να κάνω εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα


Πως μπορώ να κάνω εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα ή μέρος αυτών με μία επιλογή και αυτόματο υπολογισμό?

Κατάλογος  -> Προϊόντα ->Καθολική ενημέρωση (με κόκκινα γράμματα από κάτω απ την επικεφαλίδα Προϊόντα) -> Τιμή (βάζετε είτε ποσό είτε ποσοστό. Αν θέλετε αύξηση θετικό, αν θέλετε μείωση με αρνητικό πρόσημο)->Προσθήκη Προϊόντων (επιλέγετε προϊόντα απ΄τη λίστα με το check αριστερά ή πατάτε το check δίπλα από τη λέξη κατηγορία για όλα μονομιάς -> Add Products and close->Εφαρμογή..

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τα 12 Πρέπει μίας Επαγγελματικής Ιστοσελίδας

Ο
βασικός σκοπός μίας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι να δημιουργήσει μια online ταυτότητα. Στην ουσία να δημιουργήσει μία μοναδική παρουσία στο Διαδίκτυο. Και για να προωθήσει την ατομικότητα της η επιχείρηση μέσω του Διαδικτύου, κάποιος πρέπει κανείς να είναι πολύ διεξοδικός με τη δημιουργία και το δημιουργηικό της online παουσίασης.

 Εδώ λοιπόν είναι τα 12 πρέπει που θα σας οδηγήσουν  να δημιουργήσετε ένα δικτυακό τόπο, που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης.


Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση:Cs-cart έκδοση 2.1.4


Το δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος Cs-cart έφτασε στην έκδοση 2.1.4.

Το CS-Cart ενσωμάτωσε το Moneybookers eWallet αλλά και  Quick Checkout services. Η υπηρεσία Moneybookers είναι μία από της πρωτοπόρες εταιρίες στην Ευρώπη στον τομέα του online payment, και προσφέρει περισσότερες από  100 δυνατότητες πληρωμής σε 41 νομίσματα καλύπτοντας 200 χώρες.

Τα Sales reports είναι πλέον διαθέσιμα για τους vendors στο CS-Cart Multi-Vendor Edition. Οι Vendors μπορούν να δουν sales reports που έχουν δημιουργηθεί από τον super administrator μόνο, αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους.

Μία γλώσσα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως κρυμμένη για το Front End του καταστήματος (την μεριά του επισκέπτη). Έτσι μπορεί ο administrator να μεταφράσει τον κατάλογο προϊόντων ή και όλο το κατάστημα σε μία νέα γλώσσα και μόνο όταν το θελήσει, να την κάνει διαθέσιμη στους επισκέπτες.

Και τέλος το CS-Cart κάνει back up μόνο στους πίνακες της βάσης με το δικό του prefix εξ ορισμού.

Ήδη από την προηγούμενη έκδοση (2.1.3) είδαμε μεγάλες βελτιώσεις στην ταχύτητα του καταστήματος, κατεβάζοντας αισθητά τα queries στην βάση δεδομένων.

Για την πλήρη λίστα των βελτιώσεων αλλά και των διορθώσεων της νέας έκδοσης δείτε το Changelog της cs-cart.com